Algemene informatie:
 
Welkom!
Hieronder volgt wat algemene informatie over groep 6A/7B.
Voor vragen en voor het doorgeven van informatie betreffende uw kind kunt u contact met ons opnemen in de klas (liefst naschooltijd) of per telefoon of mail.
Sint Jan Duizel: 0497-512228
Juf Ellen: etoonders@kempenkind.nl
Juf Wilma: wcastelijns@kempenkind.nl
 
Juf Ellen werkt op maandag, donderdag en vrijdag. Juf Wilma werkt op dinsdag en woensdag. Op maandag en dinsdag is Meester Stijn ook aanwezig in de klas, hij is examenstudent in de richting Onderwijs Assistent.
- Op maandag komt Juf Bente de gymlessen verzorgen. Op woensdag verzorgt Juf Wilma de gymles.
Denkt u eraan elke gymles een handdoek mee te geven voor na het douchen? Het gebruik van slippers is hygiënisch, maar niet verplicht. Denk ook aan schone sokken (zeker als er overdag slippers gedragen worden) en een elastiekje om lange haren in een staart te kunnen dragen. Sierraden moeten tijdens de gymles uit. Dat geldt ook voor bandjes of elastiekjes die om de pols gedragen worden. Dit om verwondingen te voorkomen.
- Woensdagochtend kunnen er boeken geleend worden bij de bieb (voor thuis en voor vrij lezen in de klas).
- In de kleine pauze (10.15 uur) mogen de kinderen fruit of groente eten, geen koek of repen o.i.d. Er kan in de klas water gedronken worden.
- Verjaardagen mogen gevierd worden met een traktatie. Gelieve dit te beperken tot een kleinigheid. Gezond mag! Graag geen cadeautjes toevoegen zoals gummetjes of potloden. Overleg even met de leerkrachten wanneer de verjaardag het beste gevierd kan worden.
- De leerkrachten vieren hun eigen verjaardagen gezamenlijk met een “juffenfeest”. Die datum wordt nog bekend gemaakt.
- Onze groep is op dinsdag aan de beurt om het pannaveld te gebruiken en de groene tafeltennistafel is elke dag voor groep 4/5/6 en de blauwe voor 7/8. Een voetbal of tafeltennisbatje mag op eigen risico meegebracht worden.
- Graag briefjes meegeven bij afspraken onder schooltijd of gymblessures (of een mailtje ruimschoots van tevoren).
- Belangrijke mededelingen graag tijdig doorgeven. Wij lezen elke werkdag onze mail maar het kan zijn dat dit niet voor schooltijd gedaan wordt.
- Op dinsdag na de pauze (10:15) zit groep 7 alleen in ons lokaal samen met Juf Manon. Ze krijgen dan verkeerles en huiswerk. Juf Wilma zit op dat tijdstip met de kinderen van groep 6 in de aula. Zij krijgen daar ook verkeer en Juf Wilma probeert kinderen die ergens op uitvallen ook extra te ondersteunen tijdens dit les moment.
- Bij de vakken rekenen, spelling en taal wordt gewerkt op de tablet in plaats van in een schrift of werkboek. Voor de overige vakken wordt er geschreven met potlood. De schoolvulpen wordt gebruikt bij de schrijflessen.
- De kinderen mogen van thuis een etuitje meenemen, andere spulletjes krijgen ze van school. Dit om verschillen te voorkomen en de aandacht bij de les te houden.
- Voor het naar binnen en ook weer naar buiten gaan gebruiken de leerlingen de hoofdingang.
- In de maandbrief staat welke kinderen hun fiets mee naar school mogen brengen. Willen jullie dit nog eens nalezen?
We hopen op een super fijn schooljaar met jullie!

Groetjes,
Juf Wilma
Juf Ellen
Meester Stijn